Abreu Gunnarsson Juridik

Abreu Gunnarsson Juridik hjälper dig

NÄR DU BEHÖVER SÄLJA DIN HÄST

Viktigt att veta när du ska sälja en häst


Att sälja sin häst är inte som att sälja vilket ting som helst. I och med att hästar är levande djur är det mycket som kan ändras hos hästen av olika anledningar, både innan och efter den bytt ägare. För att du ska kunna förebygga framtida problem efter att du har sålt din häst är det viktigt att du tänker igenom försäljningen ordentligt. Se till att berätta om alla tidigare skador hos hästen, ha allt skriftligt i ett köpekontrakt och gör efterforskningar på köparen. Det mesta kan lösas med hjälp av tydlighet och kommunikation mellan säljare och köpare, men ibland är inte heller det tillräckligt. Om köparen vill reklamera hästen och få pengarna tillbaka bör du utreda vilka faktiska skyldigheter du har innan du godtar att ta tillbaka hästen. Ibland kan problemen som uppstått bero på hur den nya ägaren hanterat hästen, vilket inte är något du som säljare ska behöva stå kostnaderna för.

 

Om du har sålt en häst och det har uppstått problem efteråt, med exempelvis dolt fel i häst, är du välkommen att kontakta hästjuristen Alicia på alicia@agjuridik.se för att boka ett inledande möte för att ställa dina frågor.  Här kan du även köpa ett skräddarsytt köpekontrakt till ett fast pris.


Om du behöver hjälp att upprätta ett köpekontrakt är du hjärtligt välkommen att kontakta din hästjurist hos Abreu Gunnarsson Juridik info@agjuridik.se. Du kan även få hjälp att kvalitetssäkra ett redan befintligt köpekontrakt innan du presenterar det för köparen.


Läs mer om kostnader här.Tillbaka

Kontakta hästjuristen här: